Koos van Middelkoop

Boerderijkaas

Product: Kaas
Locatie: Elst
Afstand tot de winkel: 15 kilometer
“Wist je dat… graskaas wat geler van kleur is vanwege het hogere caroteen gehalte van het gras in de lente en vroege zomer?”

Over het bedrijf

Over het bedrijf:

Sinds 2023 wordt op de boerderij Distelheuvel Betuwse kaas geproduceerd door Koos en Rianne. “Op de boerderij zijn zorg en passie voor vee en landerijen onze speerpunten. Een gedeelte van de melk van onze koeien, die zoveel mogelijk buiten lopen, wordt CO2 vrij (met behulp van zonnepanelen) omgezet in kaas. De energie die wij overhouden gaat terug naar het net en is nog voldoende voor ongeveer 25 huishoudens.”

 

De melk die op de melkveebedrijven wordt geproduceerd voldoet aan het keurmerk “On the way to PlanetProof’’ van Friesland Campina. Een deel van deze melk, waarvan kaas gemaakt wordt, wordt op de boerderij gepasteuriseerd. Gras en mais komt van eigen land en de mest gaat hier weer naar terug, zodat de kringloop gesloten blijft.

 

“Op het gebied van natuur hebben wij bij de boerderijen een ruime erfbeplanting en op een aantal percelen in Valburg doen wij aan weidevogelbeheer. Wij zijn van mening dat wij, door de inzet van de gehele familie in combinatie met het Betuwse land, een eerlijk en smaakvol streekproduct ‘Betuwse Boerderijkaas’ op de markt brengen.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Open van maandag tot en met vrijdag van 8.00 – 18.00 uur
en op zaterdag van 8.00 – 16.00 uur.
Bezoek ons aan de Heyendaalseweg 219 in Nijmegen.